donderdag 31 januari 2013

Het is weer voorbij

Wat is het toch jammer dat het niet meer vriest en de sneeuw weer verdwenen is. Waarom moet het nou weer gaan regenen? Het kan toch ook gewoon droog zijn en een paar graden boven nul, zonnetje erbij, weinig of geen wind , prima, maar het weer van de laatste dagen daar wordt ik niet vrolijk van.
Ik heb inmiddels wel weer een paar sokken af voor de verkoop in mijn webwinkeltje
De boord en de bovenkant van de voet bij deze sokken is in Romeinse rib gebreid.De sokken lijken daardoor dikker . Ik heb ze voor mijzelf en voor het mannetje ook al eens zo gebreid en ze zitten erg lekker. Manlief wil geen andere meer.
Het is een heel eenvoudige steek.
Toer 1 en 2: recht
Toer 3 en 4: 1 recht, 1 averecht
Toer 5 en 6: recht
Toer 7 en 8: 1 averecht, 1 recht
Deze 8 toeren steeds herhalen en eindigen met toer 4 of toer 8.
Verder brei je de sok gewoon volgens het patroon wat je gewend bent.

donderdag 24 januari 2013

Genieten

De afgelopen weken geniet ik enorm. Wat hou ik toch van de winter, vooral op dagen als vandaag, heerlijk een paar graden vorst, weinig wind en een lekker zonnetje erbij. Wij wonen tegenover een grote vijver en daar is het de laatste dagen een drukte van belang. Sinds zaterdag is het ijs dik genoeg om te schaatsen en daar wordt volop gebruik van gemaakt, vooral door de kinderen van de lagere school. Wat is dat toch een heerlijk gezicht, vooral de kleinste kinderen op hun dubbele ijzertjes die daar rond krabbelen en denken dat ze al bijna prof schaatsers zijn. Deze middag zijn we met de kleinkinderen op het ijs geweest en als ik dan die blije rode koude snoetjes zie geniet ik enorm. De laatste paar dagen hebben een paar mensen uit het dorp er voor gezorgd dat er tot een uur of  9 's avonds ook nog verlichting en muziek is en zaterdag komt er zelfs een koek en zopie tentje. we gaan dan zeker een broodje braadworst eten en een gluhwijntje drinken. Toch leuk dat er nog mensen zien die een dergelijk initiatief ontwikkelen. Jammer dat het na zaterdag weer afgelopen is met de ijspret, het zal dan wel weer stil zijn in ons straatje.

vrijdag 18 januari 2013

Foto's geplaatst

Eindelijk is het gelukt om bij mijn vorige bericht foto's te plaatsen.
Inmiddels alweer het een en ander afgemaakt. Een babyvestje voor een collega die ieder moment kan gaan bevallen en een paar gewone zwarte sokken. Van het vestje komt een foto zodra de baby geboren is en van de sokken heb ik geen foto, het zijn gewone sokken en daar maak ik meestal geen foto's van.
Ik heb me dus niet in de hand kunnen houden en ben weer aan wat nieuwe dingen begonnen: de adventsjaal van 2010, deze keer met kraaltjes erin, een lila trui voor mezelf en een ajour vestje van Kid Silk voor mezelf.. Sokken staan er altijd op de naalden dus ook nu.

zondag 6 januari 2013

Vakantie goed besteed

Afgelopen 2 weken heb ik vakantie gehad en ondanks alle verjaardagen en feestdagen heb ik alles wat op de planning stond afgemaakt en zelfs nog meer.
Wat heb ik dan allemaal gedaan:



                                                                              Vestje voor kleindochter

                                                                     Sjaal/Kol voor schoondochter (geen foto)
               
                                                                     2 paar sokken op bestelling

                                                                            1 paar sokken voor verkoop


                                                                               Omslagdoek Drops geblocked


                                                                   Adventsjaal 2012 gebreid en geblocked


                                                                    Kabelvest eindelijk afgemaakt

 

                                                       Poncho met kabels (geen foto)

                                                       Moebius sjaal met puntje en kraaltjes.


Al deze dingen waren bijna af of helemaal af. Eindelijk is het aantal UFO's teruggebracht naar 2. Te weten een vest voor mezelf en een gehaakte sterrendeken, die staat op de planning voor kerst 2013 dus dat zal wel gaan lukken.
Ik hoop dat ik mezelf een beetje in de hand kan houden dit jaar en eerst iets af ga maken voor ik aan iets nieuws begin, maar ik heb er een hard hoofd in.