vrijdag 30 januari 2009

bewegende beelden

Afgelopen woensdag hebben we de eerste bewegende beelden van ons kleinkind in wording gezien. Er was een echo gemaakt voor de termijnbepaling en die beelden staan op DVD. Heel leuk om te zien en voor zover bekend is alles in orde. Het kindje is 6 cm lang, je kunt je bijna niet voorstellen dat dat eens een volwassen mens zal zijn.

Duitse_sokken

Inmiddels weer een paar sokken af voor Theo, gemaakt van wol die hij zelf uitgezocht heeft toen we een dagje in Duitsland waren. Tegenwoordig wil hij van alle steden en/of landen die we bezoeken een zelfgebreid paar sokken. Dus waar we ook zijn, als we een winkel tegenkomen waar wol verkocht wordt moet-ie naar binnen.

De eerste twee delen van de ABC zijn  af en het derde deel is geprint, dus daar kan ik weer mee verder.

Start_vest

Eindelijk begonnen aan mijn vest waarvoor ik vorige jaar al wol bestelde en die ik op 22-07-2008 hier heb laten zien. Vreselijk zitten tobben om de boord op een rondbreinaald te maken en toen ik hem na 3 avonden zweten eindelijk af had zat er een kronkel in die er dus niet meer uit te krijgen is. De enige oplossing was: alles uithalen en opnieuw beginnen. Ook dit koste me bijna een hele avond. Ik ben nu begonnen op 4 naalden en dat bevalt me veel beter. Ooit zal het een vest zijn.

Begin_sokken

Verder nog begonnen met een paar sokken voor mijzelf uit de Anna van januari waar heel veel patronen voor sokken in staan. 

Sprei

Ook nog verder gehaakt aan mijn witte sprei en rode kleedjes. Afgelopen kerst kwam ik tot de ontdekking dat witte kleedjes niet zo leuk zijn met kerst en toen ik een paar weken geleden tegen wat bolletjes rood haakgaren aan liep ben ik maar meteen begonnen met de rode kleedjes, waarschijnlijk zijn ze met kerst wel af.

woensdag 14 januari 2009

lang geleden

Het is alweer een tijdje geleden dat ik iets van me heb laten horen, maar ik heb zeker niet stil gezeten. Hoewel er in de dagen vlak voor en na de feestdagen niet zoveel uit mijn handen kwam. Ik heb toen vooral lekker geluierd, boekjes gelezen etc.

Kleinzoon was jarig (2 jaar geworden)  en vroeg kleertjes voor zijn verjaardag dus ben ik maar weer in de breinaalden geklommen en heb 2 truitjes voor hem gebreid. Helaas ben ik vergeten er een foto van te maken.


Verder nog een paar of 5 sokken gebreid van maat 25 tot 46

Als er niets bijzonders gebeurd worden we in augustus opa en oma, dus voor  het aanstaande kleinkind moet natuurlijk ook het een en ander in elkaar geprutst worden, ik ben er volop mee bezig, maar ga nu niet laten zien of vertellen wat het gaat worden, anders is de verrassing voor vader en moeder eraf.


Ben ook nog begonnen met het borduren van een ABC waarvan ik het patroon gevonden heb op: deze site  Ieder maand komt er een nieuw deel van en het is maar in 2 kleuren dus niet zo moeilijk.